L’Audiència Nacional cita a declarar Luis Bárcenas i la seua dona per l’operació Kitchen

S’investiga la sostracció per part del xòfer de documents sensibles que l’extresorer s’hauria endut del PP.

Luis Bárcenas és citat a declarar per l’operació Kitchen
Luis Bárcenas és citat a declarar per l’operació Kitchen / Europa Press

L’Audiència Nacional ha citat a declarar el 12 de desembre l’extresorer del PP Luis Bárcenas i la seua dona, Rosalía Iglesias, en qualitat de testimonis, en el marc de la investigació de l’operació Kitchen a petició de la Fiscalia Anticorrupció.

Dins d’aquesta operació, l’excomissari José Manuel Villarejo hauria pagat amb fons reservats el xòfer dels Bárcenas, Sergio Ríos, perquè sostraguera documentació que Bárcenas hauria agafat de Gènova quan el van despatxar. Arran de la publicació en el diari El Mundo sobre els documents que suposadament es van sostraure, l’Audiència Nacional va desplegar una operació per a poder recuperar aquests documents, en possessió de l’extresorer.

Segons el diari, el xòfer va robar l’agenda personal de Bárcenas, documents sensibles de la comptabilitat del Partit Popular i notes sobre el finançament irregular de les campanyes a Madrid. Bárcenas i Iglesias, la seua dona, hi van en qualitat de testimonis com a perjudicats d’un presumpte robatori i no tindran, per tant, obligació de declarar. Encara així, poden acudir acompanyats dels seus advocats, ja que les seues declaracions podrien tindre significació i algun tipus de conseqüència en les causes que tots dos ja tenen obertes, com la investigació del presumpte finançament irregular del PP. Bárcenas compleix actualment una condemna de 34 anys de presó pel cas Gürtel.

També et pot interessar

stats