L’Audiència de Madrid manté la fiança de 18 milions contra Rodrigo Rato

L’acte adverteix al jutge que investiga el patrimoni de l’expresident de Bankia que motive millor per què demana aquesta quantitat.

El magistrat Antonio Serrano Arnal investiga el patrimoni de l'expresident de Bankia, Rodrigo Rato
El magistrat Antonio Serrano Arnal investiga el patrimoni de l'expresident de Bankia, Rodrigo Rato / Efe

La secció 23 de l’Audiència Provincial de Madrid ha acordat mantindre la fiança de 18 milions d’euros contra l’expresident de Bankia, Rodrigo Rato en la causa que investiga l’origen del seu patrimoni des de maig de 2015.

L’Audiència desestima el recurs de la defensa de Rato contra la decisió del jutge instructor, Antonio Serrano Arnal, que el passat 5 de novembre va oposar-se a rebaixar la quantia de l’aval. Una fiança, en concepte de responsabilitat civil, que els lletrats que representen l’exministre d’economia consideren “desproporcionada”.

No obstant això els magistrats demanen a Serrano Arnal que justique de forma “ponderada i imparcial” la quantitat econòmica perquè siga proporcional als delictes que s’imputen, una advertència que ja han efectuat en altres ocasions.

L’anomenat ‘cas Rato’ inclou una desena de peces en la qual s’investiguen delictes fiscals i de corrupció relacionats amb les sues activitats i negocis per un presumpte tracte de favor a benefici de la fortuna familiar. El passat 28 de novembre el jutge Serrano Arnal va acordar prorrogar la investigació fins al juny de 2020.

Rato es troba ingressat en el centre penitenciari de Soto del Real, a Madrid, en compliment de la condemna de quatre anys i mig de presó per l’ús fraudulent de les targetes black de Caja Madrid i Bankia.  A més, s’enfronta a una petició de pena de cinc anys de presó més per la seua presumpta responsabilitat en l’eixida a borsa de l’entitat financera que va presidir, fets pels quals declararà com a acusat, la pròxima setmana, a l’Audiència Nacional.

També et pot interessar