L'Audiència d'Alacant localitza els dos CD claus en l'acusació del cas Brugal

Els discos contenen converses que poden ser decisives en la càrrega de proves de l'acusació i que havien desaparegut.

Imatge d'arxiu del juí per la corrupció política i empresarial a l’entorn del contracte de recollida de fem d’Oriola

La lletrada de l'Administració de Justícia ha anunciat durant el juí del cas Brugal  que ha localitzat els dos CD que contenien converses que poden ser decisives en la càrrega de proves de l'acusació i que havien desaparegut.  Aquest cas investiga una trama presumptament corrupta amb 34 acusats que van intervindre en el procés d'adjudicació dels contractes públics per a la recollida del fem a Oriola.

Els discos contenen les converses confiscades per la policia a l'empresari Ángel Fenoll, el principal acusat, amb els càrrecs públics que van donar origen al procediment i que el jutjat havia estat buscant des de principis de mes.  Un dels CD estava als jutjats de Dénia i l'altre en un sobre amb altra documentació. 

Hui s'han pogut escoltar el contingut d'aquestes converses telefòniques en les gravacions originals, que són fonamentals. Després d'escoltar-les, s'han començat a llegir les peticions definitives, que no han variat.

Recta final amb les conclusions

Els 34 acusats en el cas Brugal estaven citats aquest dimarts a l'Audiència Provincial d'Alacant, amb seu a Elx, per a estar presents en la lectura de les conclusions. Durant els últims huit mesos s'ha jutjat una trama presumptament corrupta en unprocediment judicial que s'ha allargat pel gran nombre d'imputats i per la complexitat de les trames investigades.

L'acusació particular, que defensa els interessos de l'Ajuntament d'Oriola, ha anunciat que mantindrà essencialment les conclusions prèvies i, en tot cas, seguirà el camí marcat per la Fiscalia. 

Per al principal acusat el fiscal demana 37 anys de presó

Els ara jutjats estan acusats dels presumptes delictes de suborn, extorsió i tràfic d'influències. Per al principal acusat, Ángel Fenoll, el fiscal demana 37 anys i 8 mesos de presó per una dotzena de delictes, com ara, suborn, extorsió, coaccions, frau i tràfic d'influències. Per a l'exalcalde d'Oriola, José Manuel Medina, 12 anys de presó i inhabilitació pel delicte continuat de frau i prevaricació. Per a l'exalcaldessa Mónica Lorente, la petició és de 8 anys i inhabilitació per frau i prevaricació.

També et pot interessar

stats