L'Audiència d'Alacant condemna l'antiga cúpula de la CAM per apropiació indeguda

Pena de 9 mesos de presó per a l'expresident, Modesto Crespo, i de 2 anys i 6 mesos per a l'exdirector Roberto López Abad.

L\'Audiència d\'Alacant condemna l\'antiga cúpula de la CAM per apropiació indeguda
L'Audiència d'Alacant condemna l'antiga cúpula de la CAM per apropiació indeguda

L'Audiència Provincial d'Alacant ha condemnat a nou mesos de presó l’expresident de la Caixa d'Estalvis del Mediterrani (CAM), Modesto Crespo, i a dos anys i sis mesos de presó l'exdirector general, Roberto López Abad, per un delicte d'apropiació indeguda. El jutge també imposa penes d'un any i sis mesos a altres quatre antics consellers de l'entitat pel cobrament irregular de dietes.

Així s'arreplega en la sentència sobre el cas Dietes de la CAM que ha avançat aquest dimarts el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), i que declara els sis encausats autors d'un delicte d'apropiació indeguda agreujada.

El tribunal, en canvi, absol els altres quinze antics membres del consell d'administració de la CAM, als quals la Fiscalia Anticorrupció i l'acusació particular han exonerat de responsabilitat durant el juí, celebrat durant els mesos de juny i juliol d'enguany.

Aquest procediment, referit al cobrament de 600.000 euros en dietes per part de Crespo entre 2009 i 2011, és un dels instruïts per la jutgessa Carmen Lamela, de l'Audiència Nacional, pel presumpte espoli de la CAM, encara que va ser derivat als jutjats ordinaris d'Alacant.

El passat mes de juny, Crespo va arribar a un acord amb la Fiscalia Anticorrupció i les acusacions particular i popular a través del qual admetia haver cobrat de forma irregular 600.000 euros bruts com a president de Tinser Cartera SL, una societat participada per la caixa. Es declara així culpable d'un delicte d'apropiació indeguda agreujada, i accepta una pena de nou mesos de presó, una multa de 9.000 euros i tornar els diners cobrats.

L'Audiència d'Alacant ha validat aquest acord i, a més, ha condemnat cinc processats més: l'exdirector general López Abad i els antics membres de la comissió executiva, José Forner, Antonio Gil-Terrós, Luis Esteban i Martín Sevilla.

Al primer li imposa dos anys i mig de presó i el pagament d'una multa de 48.000 euros, mentre que els altres quatre implicats han sigut condemnats a un any i mig de presó i a pagar 21.000 euros.

També et pot interessar

stats