L'Audiència d'Alacant cita els 34 acusats del cas Brugal per a decidir el calendari

El jutjat decideix si arranca demà el macrojuí o si el posposa.

VÍDEO | L\'Audiència d\'Alacant cita els 34 acusats del cas Brugal per a decidir el calendari

L'Audiència Provincial d'Alacant ha citat aquest dimarts els 34 acusats en el cas Brugal per a decidir si arranca demà el macrojuí o si el posposa dos mesos perquè el nou lletrat del principal acusat, l'empresari Ángel Fenoll, tinga temps de preparar la defensa. Aquesta peça, que jutja d'adjudicació del servei de recollida de fem en la comarca del Baix Segura, és la primera de la vintena de peces separades que investiga la trama que hauria controlat la política local d'Oriola o Alacant des dels anys noranta.

El procés havia de començar hui, però la renúncia de l'advocat defensor d'Ángel Fenoll, protagonista de la trama empresarial i política, ha obligat a retardar la data. De fet, el cas començà fa ja 13 anys, quan Fenoll va fer públiques unes gravacions on subornava un regidor del PP a canvi de la concessió del contracte de recollida del fem.

El macrojuí està previst que dure 94 dies repartits en deu mesos de 2019, en principi entre aquest mes i el desembre vinent. Entre els processats, a més de Fenoll, figuren els exalcaldes d'Oriola José Manuel Medina i Mónica Lorente.

Quinze figures d'autoritat o funcionaris públics

En aquesta branca inicial del Brugal, l'Audiència Provincial enjudicia més de una trentena persones, de les quals quinze han tingut o tenen la condició d'autoritat o de funcionari públic, com els exalcaldes oriolans del PP i set exedils de la corporació municipal.

El fiscal del cas considera els processats autors, cooperadors o còmplices dels delictes de prevaricació, frau, suborn, negociacions prohibides a funcionaris, tràfic d'influències, revelació de secrets i d'informació privilegiada, delicte electoral, associació il·lícita, extorsió i intent de coaccions. Així mateix, sosté que Fenoll i el seu entorn va conformar una presumpta trama mafiosa que va extorsionar càrrecs públics amb l'amenaça de revelar enregistraments amb informació rellevant per a "doblegar la seua voluntat".

També et pot interessar

stats