L’Audiència d’Alacant anul·la diverses escoltes telefòniques en el cas Brugal

Estima parcialment el recurs presentat pels advocats defensors i considera que van vulnerar drets fonamentals.

Imatge d'arxiu del juí per la corrupció política i empresarial a l’entorn del contracte de recollida de fem d’Oriola
Imatge d'arxiu del juí per la corrupció política i empresarial a l’entorn del contracte de recollida de fem d’Oriola / Arxiu

La secció de l’Audiència d’Alacant amb seu a Elx ha declarat nul·les diverses escoltes telefòniques a les quals van ser sotmesos alguns dels investigats per la presumpta trama de corrupció política i empresarial a l’entorn del contracte de recollida de fem d’Oriola, origen de l’operació Brugal.

Així es recull en un acte en el qual s’estima parcialment el recurs presentat pels advocats defensors dels empresaris Ángel Fenoll Pérez i Ángel Fenoll Campillo i treballadors de les seues societats. L’acte assenyala que les intervencions telefòniques que s’anul·len, acordades el 2008, van vulnerar drets fonamentals, per la qual cosa han de ser deixades sense efecte.

La sala rebutja la prescripció dels fets i la nul·litat dels escorcolls

La sala de l’Audiència, per contra, ha rebutjat altres qüestions prèvies plantejades per les defenses, entre les quals es troben les referides a la prescripció dels fets, la falta de competència del jutjat instructor i la nul·litat de les actuacions d’entrada i registre.

En aquest cas s’investiguen els presumptes delictes de prevaricació, suborn i coaccions, entre altres, i s’investiga a més d’una trentena de persones, entre les quals es troben empresaris, treballadors i polítics, i diverses societats.

També et pot interessar

stats