L'Audiència de Barcelona ordena reobrir la causa per les càrregues en quatre escoles l'1-O

El regidor Marc Serra ha dit que hi va haver 39 persones ferides en aquests centres que "podran reclamar veritat, justícia i reparació".

Agents de la Policia Nacional i manifestats, l'1 d'octubre de 2017 a Barcelona
Agents de la Policia Nacional i manifestats, l'1 d'octubre de 2017 a Barcelona / Europa Press

L'Audiència de Barcelona ha ordenat reobrir la investigació per les càrregues de l'1-O en quatre escoles de la ciutat, després de recursos presentats per l'Ajuntament, segons ha informat el nou regidor de Transparència i Drets Civils, Marc Serra. En concret, són l'IES Jaume Balmes, el CEIP Víctor Català, el CEIP Marenostrum i el Departament d'Ensenyament.

"En total, 39 persones ferides en aquests centres podran reclamar veritat, justícia i reparació", ha afegit Serra, que ha assegurat que l'Audiència Provincial avala la tesi de l'Ajuntament que no es pot arxivar cap cas fins a analitzar la responsabilitat dels encarregats de l'operatiu.

Serra ha confiat que en els pròxims dies totes les investigacions sobre escoles "es reòbriguen", i ha assegurat que el jutge ha acordat incorporar a la causa de Barcelona el testimoni de la declaració davant el Tribunal Suprem (TS) del llavors cap superior de Policia Nacional a Catalunya, Sebastián Trapote.

El nou edil creu que aquesta prova pot ser "determinant per a identificar a qui va ordenar carregar de forma indiscriminada contra la ciutadania".

També et pot interessar

stats