L'astronauta Pedro Duque, nou ministre de Ciència de Pedro Sánchez

La socialista basca Isabel Celaá estarà al capdavant d'Educació, Magdalena Valerio de Treball i Dolores Delgado de Justícia.

L'astronauta Pedro Duque
L'astronauta Pedro Duque / Juan Carlos Cárdenas (Efe)

L'enginyer aeronàutic i astronauta de l'Agència Espacial Europea Pedro Duque encapçalarà el Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats en el nou Govern que el president Pedro Sánchez està donant a conéixer aquests dies. L'octubre de 1999 Duque va ser guardonat amb el Premi Príncep d'Astúries de Cooperació Internacional.

A més, la socialista basca i professora Isabel Celaá serà la nova ministra d'Educació. Celáa va ocupar el càrrec de consellera d'Educació, Universitats i Investigació del Govern basc presidit per Patxi López entre els anys 2009 i 2012.

D'altra banda, s'ha conegut també que com a ministra de Treball estarà Magalena Valerio, que ja va ser consellera en diverses àrees durant els governs de l'expresident de Castella-la Manxa José María Barreda, entre les quals destaquen Treball i Justícia.

El Ministeri de Justícia estarà dirigit per la fiscal Dolores Delgado. En el seu currículum destaquen 25 anys de servei a l'Audiència Nacional treballant en qüestions relacionades amb el narcotràfic, el terrorisme d'ETA i el jihadista.

Aquests nomenaments s'afegeixen a la llista dels huit noms que ja se sap que integraran el futur Govern d'Espanya, en què la Comunitat Valenciana tindrà un pes rellevant amb la ja exconsellera Carmen Montón com a ministra de Sanitat i José Luis Ábalos en la cartera de Foment

També et pot interessar

stats