L'Associació Valenciana de Detectoaficionats permet resoldre un assassinat al Grau de Castelló de la Plana

Gràcies a la troballa de l'arma homicida, els assassins van ser condemnats a més de 15 anys de presó

Els aficionats ajuden els agents a resoldre un assassinat / À Punt NTC
02 d'abril 2024 - 15:29

La col·laboració entre la Policia Nacional de Castelló i l'Associació Valenciana de Detectoaficionats ha permés resoldre l'assassinat d'un home d'avançada edat al Grau de Castelló de la Plana a finals de 2020. L'ús del detector de metalls i la destresa i experiència d'aquests saurís valencians ha sigut fonamental per a localitzar l'arma homicida.

Rubén Tarín, membre de l'associació, ha explicat que els agents els van reclamar per a trobar l'arma del crim. "El van matar amb un ganivet de pernil i els assassins van llançar-lo al camp". Tarín i tres membres més de l'associació, amb 20 anys d'experiència buscant metalls a la platja i altres racons, hi van participar i la seua intervenció va resultar clau. Havia plogut, i l'objecte que buscaven s'havia enfonsat en el fang, però finalment va aparéixer.

La Policia Nacional ha acreditat que la troballa va ser possible gràcies a l'actuació dels saurís, i els assassins van ser condemnats a més de 15 anys de presó. Els detectoristes han assegurat que els agradaria que es comptara més amb ells per ajudar a la justícia, col·laboracions arqueològiques o netejar la seua pròpia mala fama sobre l'espoli.

També et pot interessar

stats