L'assessora de Camps en la gestió de l'F1 declara que l'expresident ho controlava tot

Belén Reyero ha sigut la primera a declarar davant el jutge que investiga les presumptes irregularitats en l'organització de la competició.

Belén Reyero eixint de la Ciutat de la Justícia de València
Belén Reyero eixint de la Ciutat de la Justícia de València / Kai Forsterling (EFE)

Belén Reyero ha declarat al jutjat que l'expresident de la Generalitat, Francisco Camps, era qui decidia i ordenava tots els detalls en l'organització dels grans premis d'automobilisme. Reyero ha assegurat que Camps va ser l'artífex de tot el projecte i la persona que es va encarregar d'incorporar l'empresa Valmor com a organitzadora de la prova. Reyero ha contestat a preguntes del fiscal, l'Advocacia de la Generalitat i la defensa però no ha volgut respondre a les preguntes del representant de l'expresident. En la compareixença ha admés la seua participació en l'organització i tramitació dels grans premis. 

Aquest dimarts s'han représ al jutjat d'instrucció número dos de València les compareixences dels investigats en la peça principal que investiga les presumptes irregularitats en l'organització de la Fórmula 1. Al matí, ha declarat durant tres hores la que els informes de la policia consideren la mà dreta de l'expresident Francisco Camps en la negociació del Gran Premi. Belén Reyero ha confirmat que el seu paper era gestionar els contractes i negociar amb el magnat de la Fórmula 1, Bernie Ecclestone, perquè li ho demanava Camps. Belén Reyero ha explicat amb detall que Ecclestone i Camps gestionaven primer de manera privada i arribaven a acords que després ella només havia de materialitzar. 

Camps declara divendres

El jutjat investiga en aquesta peça les suposades irregularitats en les negociacions i la gestió dels grans premis i el paper de l'empresa privada Valmor. Per a l'interrogatori d'aquesta setmana s'han incorporat els últims informes de la Unitat Central de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la  Policia Nacional. Un dossier de 400 pàgines on es revela que hi hagué un tracte de favor de l'administració a l'empresa privada Valmor i el malbaratament de desenes de milions d'euros. La policia ha intervingut correus electrònics de Reyero en què qualifica de desastre el projecte de la Fórmula 1 i en què assegura que es passa l'any amb "gentola" que vol viure a costa dels diners públics. Belén Reyero admet que li fa por haver conviscut amb Camps i Ecclestone dos dels "tarats" mundials més reconeguts, escriu textualment en els correus intervinguts. El document recull un informe del director del Circuit que xifra les pèrdues durant el 2012 i el 2013 en 270 milions d'euros sense tindre-hi en compte la inversió inicial. 

Dimecres declara Nicolás Figueras, exdirector de la societat Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana.  Dijous ho farà l'expilot i empresari Jorge Martínez Aspar i divendres l'expresident Francisco Camps.

També et pot interessar

stats