L'Assemblea de Madrid investigarà el cas del màster de Cifuentes

El PP anuncia que votarà a favor de la comissió d'investigació després d'un ultimàtum del partit d'Albert Rivera.

Mariano Rajoy i Cristina Cifuentes se saluden a l'inici de la convenció que el PP celebra a Sevilla
Mariano Rajoy i Cristina Cifuentes se saluden a l'inici de la convenció que el PP celebra a Sevilla / Rafa Alcaide (EFE)

Es redobla la pressió sobre la presidenta madrilenya, Cristina Cifuentes, pel presumpte frau en el seu màster. Ciutadans ha aconseguit que s'òbriga una comissió d'investigació a l'Assemblea de Madrid. A canvi, els de la formació taronja no li demanaran la dimissió, com havien sol·licitat en un ultimàtum als populars. Una decisió que arriba mentre el PP intenta tancar files al voltant de Cifuentes en la convenció de Sevilla. Asseguren que Cifuentes ja ha donat explicacions i que és la Universitat Rey Juan Carlos la que es contradiu.

Segons el portaveu de Ciutadans a l'Assemblea de Madrid, Ignacio Aguado, el PP ha de demostrar si "està per la veritat" o per acabar amb la polèmica de la suposada falsificació del títol universitari. Diu que la seua formació valora i respecta les investigacions periodístiques, però falta la investigació política de l'Assemblea de Madrid.

Per la seua banda, el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha criticat l'actitud, al seu parer, cínica, d'Albert Rivera en aquest assumpte. Per al líder dels socialistes, Cifuentes i Rivera tenen moltes coses en comú: "És veritat que la presidenta Cifuentes no hauria fet el màster, però Rivera s'està doctorant en cinisme".

Des de Sevilla, on aquest cap de setmana se celebra la convenció del Partit Popular, Mariano Rajoy ha tornat a donar el suport explícit del partit a la presidenta madrilenya. Rajoy assegura que Cifuentes "ja ha donat explicacions en nombroses ocasions".

Contradiccions a la universitat

Contradiccions a la universitat

La cúpula dels populars posen el focus sobre la Universitat Rey Juan Carlos. El centre universitari ha posat el cas en mans de la fiscalia per aclarir el presumpte frau en el màster. El rector i el director del títol universitari ofereixen versions contradictòries. El director del màster, Enrique Álvarez Conde, diu que va elaborar l'acta a petició del rector, però després es va desdir. Per la seua banda, el rector, Javier Ramos, assegura que no s'ha trobat la memòria del treball final de màster, i que no hi ha cap rastre de la seua defensa per part de Cifuentes.

De moment, la presidenta madrilenya descarta dimitir tot i que dues de les tres professores que, suposadament, van avaluar el seu TFM asseguren que les firmes estan falsificades.

També et pot interessar

stats