L’Assemblea de Madrid demana il·legalitzar els partits separatistes

PP, Ciutadans i Vox aproven una proposa del partit ultradretà per a prohibir les formacions polítiques que atempten contra la unitat d’Espanya.

Hemicicle de l'Assemblea de Madrid
Hemicicle de l'Assemblea de Madrid / Europa Press

El ple de l’Assemblea de Madrid ha aprovat aquest dijous, amb els vots a favor de PP i Ciutadans, una proposició no de llei de Vox per a demanar al govern espanyol que il·legalitze els partits separatistes que atempten contra la unitat d’Espanya.

Tot i les crítiques que ha rebut el partit d’extrema dreta durant el debat de la proposta, PP i Ciutadans, socis del govern autonòmic, li han donat suport. PSOE, Més Madrid i Unides Podem hi han votat en contra. 

El text de la proposició no de llei demana a l’executiu central procedisca a la il·legalització “immediata” dels partits separatistes que atempten contra la unitat d’Espanya. La votació no té caràcter vinculant ni executiu, perquè el govern autonòmic no en té competències per a això. 

La iniciativa sol·licita també a l’executiu de Sánchez que exigisca a la Unió Europea que incloga els CDR en la llista d’organitzacions criminals i terroristes, i que se suspenguen les subvencions en cas que n’estiguen rebent.

També et pot interessar

stats