L’assemblea extraordinària de Ciutadans serà el 15 de març

La dirigent canària Melisa Rodríguez serà la portaveu d’una gestora continuista, en què no hi ha presència valenciana.

Imatge de portada: Inés Arrimadas i José Manuel Villegas, durant la reunió

Ciutadans celebrarà el pròxim 15 de març l’assemblea extraordinària en què s’ha de decidir qui substituirà Albert Rivera al capdavant de la formació. Així ho ha decidit el consell general reunit aquest dissabte a Madrid

El president del consell general de Ciutadans, Manuel García Bofill, ha dit que “els afiliats decidiran el futur i el model de partit que volen”. Així mateix, ha recalcat que el partit afronta “amb il·lusió” aquest nou procés participatiu per a “continuar sent un projecte amb futur i necessari” per a Espanya. 

A més, el consell general ha aprovat per unanimitat el reglament de la comissió gestora i per àmplia majoria la composició d'aquesta. Així, la dirigent canària Melisa Rodríguez serà la portaveu d’una gestora continuista. En aquesta no hi ha presència valenciana, tot i que a la Comunitat Valenciana van obtindre dos dels deu diputats amb què compten després del 10N.

García Bofill ha assegurat que la gestora treballarà “amb il·lusió” en un procés “ordenat de transició que serà plenament participatiu” i en què “es donarà veu a totes les propostes que s'hi presenten”.

El president del consell general ha reivindicat el llegat de Rivera i ha destacat que "només Ciutadans pot portar a Espanya polítiques centrades, liberals, que donen suport a les famílies, als autònoms, que planten cara al nacionalisme i que avancen cap a la regeneració democràtica".

Primera baixa

L’exregidor de Ciutadans a l'Ajuntament de Las Palmas de Gran Canaria Javier Amador ha anunciat que abandona el partit "després d'un consell general vergonyós".

En un missatge en el seu compte de Twitter, Amador avança que tramitarà la baixa després d'haver donat al partit una oportunitat per a veure "si aprenia la lliçó que van donar les urnes".

Amador va renunciar a l'acta d'edil a Las Palmas a l'octubre per discrepàncies ideològiques i després d'acusar Ciutadans d'haver-se acostat "a la ultradreta" i a Coalició Canària i de no permetre discrepàncies internes.

També et pot interessar

stats