L'arquitecte que va redactar el PGOU d'Alacant nega pressions d'Alperi i Castedo

Jesús Quesada reconeix davant la justícia haver-se reunit amb els exalcaldes populars, però emmarca les trobades en el treball diari.

Jornada d'aquest dilluns del juí pel PGOU d'Alacant
Jornada d'aquest dilluns del juí pel PGOU d'Alacant

L'arquitecte Jesús Quesada, que a partir de 2008 va assumir els treballs de redacció del pla general d'ordenació urbana d'Alacant (PGOU), ha declarat aquest dilluns davant el tribunal que jutja les possibles irregularitats en les modificacions del planejament urbanístic de la ciutat, que cap dels exalcaldes investigats en la causa el van pressionar mentre hi treballava perquè adoptara decisions concretes.

La causa és una de les 20 peces en les quals es va dividir la investigació original sobre la contracta dels fems del municipi d'Oriola, conegut popularment com el cas Brugal. Els dos principals acusats són els exalcaldes del PP Luis Díaz Alperi i Sonia Castedo, que suposadament tractaren de beneficiar el constructor Enrique Ortiz, també encausat, durant la tramitació, entre 2008 i 2010, del PGOU. Finalment, el document no va ser aprovat i, per tant, no va arribar a entrar en vigor. A més hi ha altres sis persones acusades, entre els quals figuren els advocats del bufet Salvetti, José Luis Castedo (germà de l'exalcaldessa popular) i Javier Gutiérrez, i el també constructor Ramón Salvador.

La Fiscalia sosté que els dos exregidors van concedir un tracte de favor a Ortiz en la redacció del planejament urbanístic de la ciutat a canvi de regals. Entre aquests, lliuraments de diners en metàl·lic, viatges pagats a Eivissa, Andorra i Creta, i un vehicle model Mini Cooper, segons el sumari.

Ortiz va negar el passat dimecres, quan va declarar davant l'Audiència Provincial d'Alacant, haver disposat d'informació privilegiada i de qualsevol mena de “plans” sobre el futur planejament urbanístic de la ciutat d'Alacant previ a la redacció.

Quesada, que declarava com a testimoni, ha reconegut, a preguntes del fiscal Anticorrupció, Felipe Briones, que sí que va mantindre almenys una reunió amb Ortiz i Castedo en la qual es va parlar sobre el PGOU i en la qual també va participar el tècnic municipal José Luis Ortuño. Tot i això, en contestar a les preguntes formulades pels advocats de les defenses, ha exposat que eixe tipus de reunions eren habituals i necessàries.

L'arquitecte ha apuntat que, igualment, va mantindre almenys quatre trobades amb Díaz Alperi, algun d'ells en un conegut restaurant de la ciutat, en els quals ell li facilitava "tota la informació" que el polític li requeria "perquè era l'alcalde". No obstant això, ha afirmat que no va rebre plans ni de Castedo ni d'Alperi sobre determinats sectors.

Al llarg de tota la declaració que ha prestat, Quesada ha insistit que les decisions que va adoptar sempre van tractar de "buscar el benefici de la ciutat". El judici continua aquest dimarts a l'Audiència Provincial d'Alacant amb la declaració de nous testimonis.

També et pot interessar

stats