L’Aplec del Puig es trasllada a València per la pandèmia

ERPV denuncia que l’Ajuntament del Puig els ha prohibit celebrar l’aplec per primera vegada en seixanta anys.

VÍDEO | L’Aplec del Puig es trasllada a València per la pandèmia

El darrer diumenge d’octubre és una data senyalada per al valencianisme polític des de fa seixanta anys. Cada any, una marxa cívica que comença a les torres de Serrans inicia la celebració, que conclou al monestir de Santa Maria del Puig. Des d’aquest lloc, el rei Jaume I va conquistar l’any 1238 la capital del Túria i va nàixer el Regne de València.

Tot i haver organitzat una marxa adaptada a les mesures de prevenció de la Covid-19, el Bloc ha decidit celebrar el tradicional Aplec del Puig a la ciutat de València per primera vegada en la història. A causa de la situació sanitària al territori valencià, la formació nacionalista ha decidit cancel·lar la marxa i limitar la celebració a un acte polític.

Enguany el Bloc d’Honor s’entregarà a Enric Tàrrega, figura clau del valencianisme que va faltar aquest estiu; al col·lectiu dels MIR pel seu treball durant la crisi sanitària i per lluitar per la dignitat laboral i a l’alcalde de Daia Vella, José Vicente Fernández Costa, per la gestió de l’emergència de la DANA.

Esquerra Republicana del País Valencià, que també celebra cada darrer diumenge d’octubre un aplec al municipi de l’Horta Nord, denuncia que enguany l’Ajuntament del Puig ha censurat aquest acte. El partit, que havia convocat una concentració de protesta, finalment ha decidit cancel·lar-la arran de les noves mesures contra la Covid-19, que prohibeixen les reunions de més de sis persones als espais públics i privats.

El president d’ERPV, Josep Barberà, ha denunciat el “sectarisme de l’Ajuntament del PSOE”, al qual acusa de prohibir per primera vegada en seixanta anys la celebració de l’Aplec a la muntanyeta de la Patà.

També et pot interessar

stats