L'ampliació del rodalia entre Alacant i el corredor del Vinalopó incrementa en un 50% el nombre d'usuaris

Fulgencio espera que la xifra de viatgers augmente ajustant el nou servei a les demandes dels usuaris.

El delegat del govern d'Espanya a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, ha fet balanç de l'ampliació del rodalia entre Alacant i el corredor del Vinalopó.
El delegat del govern d'Espanya a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, ha fet balanç de l'ampliació del rodalia entre Alacant i el corredor del Vinalopó.

L'ampliació del servei del tren de mitjana distància entre Alacant i el corredor del Vinalopó ha complit tres mesos i durant aquest període de temps, ha incrementat en un 50 % el nombre de viatgers i ha aconseguit, d'aquesta manera, 36.000 nous usuaris.

De fet, un total de 107.000 viatgers han utilitzat els nous serveis durant els primers tres mesos de circulació i la mitjana de viatgers/dia ha passat de 800 a 1.200. La nova oferta possibilita una major relació de serveis, freqüències i qualitat per a les estacions de Villena, Saix, Elda-Petrer, Novelda-Asp, Sant Vicent Centre, UA i Alacant Terminal.

El delegat del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, qui ha visitat l'estació de Villena al costat de representants dels municipis de la zona i de la Universitat d'Alacant, ha afirmat que "el govern espanyol ha complit les necessitats de mobilitat d'aquestes comarques alacantines, que anaven reivindicant al llarg dels anys una resposta adequada".

Ajustos per a millorar el servei

Fulgencio ha assegurat que es preveu ajustar el nou servei a les demandes dels usuaris. "Possiblement cal algun ajust amb l'hora d'arribada per part d'alguns usuaris a les primeres classes de la universitat", ha dit.

Entre les demandes per a obtindre la màxima rendibilitat social possible, l'alcaldessa d'Asp, María José Villa, ha plantejat que s'atenga el vessant de l'oci. Villa ha demanat "posar algun tren especial per a dates clau com poden ser Carnestoltes o Fogueres".

En el mateix sentit, a la valoració altament positiva que ha fet l'alcalde de Villena, Franciso Javier Esquembre, d'aquests tres mesos de servei ferroviari, s'ha unit la necessitat d'aconseguir l'accessibilitat a l'estació del municipi. "És necessària una obra menor: un ascensor o la manera que ells consideren", ha assumit Esquembre.

També et pot interessar

stats