L’amenaça d’Uber i Cabify sobrevola l’aprovació del decret dels VTC

Les dues principals plataformes anuncien que deixaran d'operar a la Comunitat Valenciana si la norma no satisfà les seues demandes.

VÍDEO | L’amenaça d’Uber i Cabify sobrevola l’aprovació del decret dels VTC

El ple del Consell aprova aquest divendres el decret llei dels Vehicles de Transport amb Conductor (VTC) després d'obtindre l'informe favorable de l'Advocacia de la Generalitat. Uber i Cabify amenacen de deixar la Comunitat Valenciana si s'aprova el decret.

La nova regulació obliga els VTC a contractar els trajectes amb un mínim de 15 minuts d'antelació. A més, els prohibeix l'ús de la geolocalització i que puguen recollir usuaris per la via pública com fan els taxistes. Així mateix, els cotxes hauran de tindre menys de deu anys i, si se substitueixen, hauran de ser menys contaminants i canviar-se per cotxes ecològics.

Davant d'aquesta nova normativa, les dues principals plataformes de VTC, Uber i Cabify, han anunciat que deixaran d'operar a la Comunitat Valenciana si s'aprova el decret de llei. Des d'Unauto, la patronal del sector, diuen que esperaran a veure si s'aprova finalment el decret, però denuncien que s'ha produït una falta d'informació per part de la Generalitat.

També et pot interessar

stats