L'alcaldessa de Torrent anuncia menys impostos, més neteja i més agents per a la policia de barri

Amparo Folgado destaca que PP i Vox treballaran conjuntament per Torrent com un "un únic equip" i avança que Vox portarà les delegacions d'Esports, Educació, Festes i una part de Sanitat

L'alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado, a 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

Amparo Folgado és l'alcaldessa de Torrent (Horta Sud) després que dissabte va ser investida gràcies als vots dels nou regidors del grup popular i dels quatre de Vox, amb què ha signat un pacte de govern. En una entrevista a Les notícies del matí ha destacat que PP i Vox governaran "conjuntament amb respecte i diàleg i, encara que cadascun tindrà les seues delegacions, som un únic equip que treballarà per Torrent".

La nova alcaldessa ha concretat les àrees que portarà Vox en l'ajuntament de la segona ciutat més poblada de la província de València en virtut de l'acord de govern. Folgado ha indicat que Vox gestionarà les delegacions d'Esports, Educació, Festes i una part de Sanitat.

"L'important és posar un projecte en comú en la taula per la governabilitat de Torrent i governar conjuntament. Nosaltres tenim ferms els nostres principis i actuacions i al final allò que busquem és el millor per a Torrent", ha subratllat.

L'important és posar un projecte en comú en la taula per la governabilitat de Torrent i governar conjuntament. Nosaltres tenim ferms els nostres principis i actuacions i al final allò que busquem és el millor per a Torrent

Folgado, que ja va ser alcaldessa entre el 2012 i el 2015, precisament quan la persona que exercia el càrrec, María José Catalá, va ser nomenada consellera d'Educació, ha detallat algunes de les mesures que prendrà i que són sol·licituds que els han demanat els veïns en la iniciativa de despatx al carrer que han dut al terme els últims dos anys.

Així, ha avançat que incrementarà la neteja i s'augmentarà la Policia Local "per a posar en marxa la policia de barri". També té previst "una baixada d'impostos i que les inversions siguen per als torrentins i els seus barris i les necessitats importants".

D'altra banda, ha dit que es va fer "un estudi i visitarem tots els immobles que s'han adquirit en una compra compulsiva que no sabem per a què són ni el seu estat, per a saber què fer en ells".

Al voltant de la polèmica sobre l'ideari de Vox com a partit en l'àmbit general d'incloure la violència de gènere dins de la violència intrafamiliar, l'alcaldessa considera "la violència de gènere sí que existeix", però ha dit que "cal escoltar i parlar, i no desviar el focus".

"A mi em generava molta repulsa com a dona, ciutadana i espanyola, que hi haguera un partit i un govern d'Espanya que rebaixara les condemnes als violadors", ha remarcat.

A mi em generava molta repulsa com a dona, ciutadana i espanyola, que hi haguera un partit i un govern d'Espanya que rebaixara les condemnes als violadors

Folgado també ha enumerat altres actuacions que volen dur avant i que els torrentins han demanat. Per exemple, que torne el ball als centres de majors, que hi haja tallers d'ocupació, impulsar una casa amb més serveis per a les dones i les famílies, generar una via verda i més zones d'espai i per a fer esports, "que siga una ciutat més accessible i amable per a tots".

També et pot interessar

stats