L’alcaldessa en funcions de Sueca acusa el PSPV de tindre un pacte previ amb el PP

Els socialistes insisteixen que s’ha de respectar el pacte del Botànic als municipis.

L’alcaldessa en funcions de Sueca acusa el PSPV de tindre un pacte previ amb el PP

Sueca viu un terratrémol polític. Mentre encara ressona l’eufòria per la reedició in extremis del pacte del Botànic II, les negociacions per a la formació de govern municipal s’enquista al municipi de la Ribera Baixa. L’orde d’estendre l’esperit del Botànic arreu del territori sempre que siga possible s’ha topat amb la realitat d’una ciutat que viu la seua pròpia guerra política. 

El pacte del candidat socialista, Dimas Vázquez, amb el PP i Ciutadans per a fer-se amb l’alcaldia ha provocat la resposta immediata de la direcció del partit. En declaracions a Les notícies del matí, el secretari de l’àrea de relacions institucionals i acció territorial del PSPV, Carles Fernández Bielsa, ha recordat que el seu partit no rep “vots de la dreta per a apartar formacions progressistes del govern”.

Així mateix, Bielsa ha demanat explicacions al candidat socialista, i ha afegit que si finalment Dimas Vázquez arriba a l’alcaldia amb els vots del PP “haurà d’abandonar el partit. Per la seua banda, l’alcaldessa en funcions de la ciutat, Raquel Tamarit, de Compromís, ha assegurat també en Les notícies del matí que la seua formació no ha rebut cap explicació per part de Vázquez sobre la raó per què ha optat per aquesta decisió i ha acusat el PSPV de tindre un pacte amb el PP previ a les eleccions.

Tamarit apunta al rerefons polític del municipi en legislatures prèvies com a principal causa d’aquesta decisió. El 2011 Compromís va fer cessions perquè el PSPV governara l’ajuntament, però quatre anys després, el 2015, el partit taronja va decidir governar tot sol, fet pel qual, creu, que ara es vol “venjar” el candidat socialista. Pel que fa a les acusacions d’irregularitats durant el seu mandat, la cap de llista de Compromís ha sigut clara: “M’he pogut equivocar, però que la gent estiga tranquil·la que mai m’he embrutat les mans”.

L’altre nom implicat en aquestes discrepàncies polítiques, el socialista Dimas Vázquez, ha comentat a la ràdio d’A Punt que no vol fer declaracions públiques, perquè assegura que l’executiva provincial li ha prohibit parlar, però que, malgrat aquest fet, continuarà presentant la seua candidatura a l’alcaldia de Sueca aquest dissabte i que si rep el suport necessari governarà la ciutat. 

També et pot interessar

stats