L'alcaldessa de Castelló de la Plana defensa un nou model urbà sostenible en el Fòrum de les Ciutats-Diàlegs Medellín 2020

Amparo Marco destaca l'aposta del consistori per una ciutat més verda, accessible i integradora.

Amparo Marco, alcaldessa de Castelló, participa en el Fòrum de les Ciutats-Diàlegs Medellín 2020
Amparo Marco, alcaldessa de Castelló, participa en el Fòrum de les Ciutats-Diàlegs Medellín 2020 / Ajuntament de Castelló de la Plana

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha participat en el Fòrum de les Ciutats-Diàlegs Medellín 2020, un marc de debat sobre els espais urbans innovadors i socialment responsables. La capital de la Plana ha sigut seleccionada, juntament amb 44 urbs iberoamericanes més, per l'impuls que està donant a l'Agenda Urbana 2030.

Marco ha defensat l'aposta del consistori per un nou model urbà "més sostenible" iniciada el 2015. "Aquell any vam començar un viatge cap a una ciutat més sostenible, més verda, més accessible i més integradora, per al qual vam aprofitar dues oportunitats: Europa i el nou pla general d'ordenació urbana", ha assegurat.

La ciutat ha sigut escollida pels seus plans de millora de la naturalesa urbana i de millora de la qualitat de vida en el context de l'impuls de l'Agenda Urbana Espanyola 2030.

Marco ha destacat durant la seua intervenció que Castelló de la Plana va ser la primera ciutat a firmar el protocol d'Agenda Urbana amb el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, per a abordar el full de ruta que guiarà la capital de la Plana en els pròxims 10 anys.

"Un full de ruta que busca millorar el benestar en la ciutat, fomentar la cohesió social, fer un ús racional del sòl i en definitiva, definir una ciutat alineada i compromesa amb els objectius de desenvolupament sostenible (ODS)", ha apuntat.

Marco també ha remarcat els reconeixements rebuts fins ara, com el segon premi de Ciutat Accessible Europa 2020 i la Medalla d'Or del Ministeri per a la Transició Ecològica.

També et pot interessar

stats