L'alcaldessa de Castelló demana perdó pel crim de les dues xiquetes

Amparo Marco redacta una carta personal a la família lamentant els fets.

Amparo Marcó hui en els actes dedicats a la Policia Local
Amparo Marcó hui en els actes dedicats a la Policia Local

L'alcaldessa de Castelló ha demanat perdó a la família de les dues xiquetes presumptament assassinades pel seu pare. En el seu escrit lamentava els fets on diu que com mare i com ha dona li demana perdó, ''hem fallat, han fallat les institucions, l'educació, la consciència social, hem fallat tots, només puc que demanar perdó'' . Per a Marco l'única ferrament per a acabar amb el terrorisme masclista, com ella li ha anomenat, és l'educació i la consciència, ''si veiem en un amic o conegut actituds masclistes hem de rebujar-lo, no ho hem de deixar passar'', ha dit l'alcaldessa. La primera edil també ha anunciat reunions de treball amb òrgans judicials i policials per a eliminar aquest tipus de violència.

Segons el relat dels fets judicials, la mare va presentar una denúncia per amenaces al febrer on el presumpte assassí sentenciava la mort les xiquetes. Per a detectar si aquestes conductes són realment perilloses es necessiten especialistes. Primer, hi ha un programa informàtic que avalua els riscos, però cal que els criminòlegs actuen amb immediatesa perquè és molt probable que la primera informació que es tinga no es corresponga amb allò que la lògica diu si el risc és baix o alt. José Luis Carquebeda, comissari en cap de la Policia Local de Castelló comenta, ''s'ha de millorar el que tenen previst per a aquest tipus de situacions, s'hauran de buscar altres solucions''.

Arran d'aquest cas, les instàncies policials i judicials reclamen més professionals i especialistes per a detectar perfils de maltractadors abans que siga massa tard. El Defensor del Poble també ha obert una investigació d'ofici en què sol·licita més informació sobre el cas. 

També et pot interessar

stats