L'alcalde de la Vilavella dimiteix com a diputat per la difusió d’uns àudios amb una edil del PP

Tot i això, Manel Martínez manté l'alcaldia de la localitat de la Plana Baixa.

Investidura a la Vilavella del cap de llista socialista, Manel Martínez

L'alcalde de la Vilavella (Plana Baixa), el socialista Manel Martínez, ha presentat la dimissió com a diputat provincial en transcendir una conversa amb una edil del PP que el Grup Socialista en la institució provincial considera “no acceptable”.

En aquesta conversa, Martínez, quan no era alcalde ni diputat, va pressionar la regidora del PP en aquesta localitat, Inmaculada Traver, amb la possibilitat que ella poguera perdre el treball en l'àrea de restauració arqueològica de la Diputació de Castelló.

Així, l'ara alcalde indicava a Traver en aquesta conversa: "Ja t'ho vaig dir el dia que vam parlar a l'Ajuntament, si poguérem arribar a una forma d'entesa, et podria garantir quatre anys més de treball ací". 

"Si d'alguna forma poguérem arribar a un acord, jo podria fer alguna cosa per tu", assegurava. "Es farà molta neteja..., o t'acostes a bon arbre o te’n vas fora i jo t'estic donant aquesta possibilitat, i què et suposa a tu deixar-nos governar?", continuava.

Martínez va accedir a l'alcaldia de la Vilavella després que el candidat popular a l'alcaldia, Abelardo Zaragoza no acudira al ple de constitució de la nova corporació municipal. Després d’això, el PP li va demanar que retornara l’acta com a regidor per incomplir el compromís que va firmar al seu moment amb el partit en presentar la seua candidatura.

Segons fonts del PP, això va facilitar que governara el PSPV-PSOE amb cinc regidors. El PP i Independents per la Vilavella havien arribat a un pacte per a governar, ja que els quatre regidors populars i els dos de la formació d'independents sumaven la majoria absoluta.

Respecte a la dimissió, el Grup Socialista a la Diputació de Castelló ha indicat que Manel Martínez ha reconegut "totalment l’error". A més, "per a no danyar de cap manera la institució", ha posat el càrrec en la Diputació a disposició del president José Martí, qui ha acceptat la dimissió. Això sí, des del PSOE han indicat que, de moment, Martínez manté l'alcaldia de la Vilavella.

També et pot interessar

stats