L'alcalde d'Alacant, Gabriel Echávarri, processat per segona vegada

La titular del Jutjat número 2 d'Alacant el processa per l'acomiadament d'una treballadora interina.

La titular del Jutjat número 2 d´Alacant ha processat Gabriel Echávarri per haver acomiadat una treballadora interina de l´Ajuntament. Creu que pot haver comés un delicte de prevaricació en cessar la treballadora. Que, a més, és la cunyada del portaveu del Partit Popular al consistori, Luís Barcala. L´acomiadament es va produir després que Barcala el denunciara pel presumpte fraccionament de contractes, com a responsable de la Regidoria de Comerç.

La jutgessa ha arxivat la causa contra el regidor de Recursos Humans, Carlos Giménez, qui va firmar l´orde d´acomiadament. Ara, les parts poden demanar l´obertura de juí oral i presentar els escrits d´acusació.

Amb aquesta resolució, que es pot recórrer davant de l´Audiència Provincial d´Alacant, l´assumpte queda llest per a juí.

A mitjans de març la Fiscalia ja havia demanat processar Echávarri per aquest cas, que fa 10 dies va assegurar que no dimitirà fins que no s´òbriga el juí oral i es reunisquen els vots necessaris de 15 regidors per a la investidura d´un altre alcalde socialista. Va proposar la vicealcaldessa, Eva Montesinos. El PP prepara una moció de cesura i el PSPV ha iniciat converses amb els partits del consistori per a fer el relleu de l´alcalde.

Amb l´acord signat després de les eleccions de 2015, el socialista Gabriel Echávarri va agafar la vara de comandament de l´Ajuntament després de 20 anys de govern popular. Compromís i Guanyar, els altres membres del tripartit, van renunciar a finals de 2017 a les seues competències per diferències amb Echávarri.

També et pot interessar

stats