L'alcalde de Betxí declararà com a investigat per la retirada de la creu dels caiguts

Remolar haurà d'acudir al jutjat l'11 de novembre arran de la querella presentada per l'Associació Espanyola d'Advocats Cristians.

L'Ajuntament de Betxí ha recol·locat al cementeri la restaurada creu dels caiguts
L'Ajuntament de Betxí ha recol·locat al cementeri la restaurada creu dels caiguts / Arxiu

Alfred Remolar (Compromís), alcalde de Betxí (Plana Baixa), seurà al banc dels acusats a causa de la querella que l'Associació Espanyola d'Advocats Cristians va interposar davant el jutjat d'instrucció de Nules per la retirada de la creu del municipi. Remolar haurà d'acudir a declarar, en qualitat d'investigat, el pròxim 11 de novembre.

Segons Advocats Cristians, la creu va ser retirada al febrer d'enguany i, en aquell moment, l'alcalde va al·legar que ho feia per motius de seguretat a causa del seu mal estat, "tal com reflecteix un informe elaborat per un arquitecte municipal de l'Ajuntament".

Des de l'organització critiquen que aquest informe no indica la necessitat de trasllat, "ja que la creu s'ha reubicat en una altra localització". Segons la presidenta d'Advocats Cristians, Polonia Castellano, "el mal estat de la creu era una excusa per a llevar-la, ja que la retirada no responia a la queixa de cap veí", i hi ha afegit que "podria haver-la posada en el mateix lloc en què estava, però ara es troba a l'interior del cementeri, un lloc on no es veu".

També et pot interessar

stats