L’alcalde de Benlloc assegura que es va vacunar amb dosis sobrants i per recomanació de l’equip sanitari

Àngel Ribés critica que no hi haguera un protocol “ben clar” sobre com procedir en cas de dosis sobrants.

L’alcalde de Benlloc assegura que es va vacunar amb dosis sobrants i per recomanació de l’equip sanitari
L’alcalde de Benlloc assegura que es va vacunar amb dosis sobrants i per recomanació de l’equip sanitari

Les investigacions sobre càrrecs públics que s’han vacunat irregularment han centrat el focus mediàtic aquesta setmana, després que la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, ha donat detalls dels deu càrrecs públics que ho havien fet l'últim mes. L’últim esguitat per la polèmica ha sigut l’alcalde de Benlloc, Àngel Ribés, que ha defensat en un comunicat que es va vacunar per recomanació de l’equip sanitari, que demanava usar cinc dosis que estaven a punt de caducar.

Ribés ha explicat que el 12 de gener passat, un equip sanitari va vacunar al consistori les persones que estaven citades per a fer-ho i en acabar, van sobrar cinc dosis, que estaven sense assignar. Per la proximitat de la data de caducitat, l’alcalde ha assegurat que els sanitaris van creure convenient administrar-les entre les quatre persones que integren el personal de l’Ajuntament, entre ells Ribés, més una persona de reserva, un nombre de persones, diu, que coincidia exactament amb les dosis restants.

A més, Ribés ha incidit que van intentar posar-se en contacte amb la responsable de la Unitat de Respir, però “sense èxit”. “Tota aquesta situació (...) s’hauria pogut evitar amb un protocol ben clar en què figuraren instruccions sobre com procedir en el cas de dosis sobrants”, ha criticat l'alcalde.

Sobre les acusacions, l’alcalde de Benlloc ha defensat que es va vacunar “sense cap mala intenció” i sense la intenció de “passar per davant de cap veí o veïna”. A més, afegeix que tot i que podria haver-s'hi negat, no ho va considerar pel desenvolupament dels fets. “Senzillament vaig fer el que sempre faig davant els metges: fer-los cas”, ha assenyalat.

El PSPV el suspén de militància

L'executiva provincial del PSPV-PSOE de Castelló ja ha suspés de militància l'alcalde de Benlloc després de fer-se públic el comunicat de la Conselleria de Sanitat Universal. Des del PSPV-PSOE s'ha explicat que han volgut "actuar amb rapidesa i amb contundència. "Hem dit des del primer moment que no consentirem aquest tipus d'actituds insolidàries. Som un partit que sempre ha defensat el bé comú per damunt d'interessos individuals i així ho continuarem fent", han assegurat.

Salut Pública nega indefinició en el procés de vacunació

La secretària autonòmica de Salut Pública, Isaura Navarro, ha negat aquest dimecres en declaracions en À Punt NTC que hi haja indefinició en el protocol de vacunació massiva contra la Covid-19, tal com critica Ribés. En resposta a la falta d’“instruccions específiques” sobre què fer amb les dosis sobrants, Navarro insisteix que l’estratègia de vacunació “és molt clara quant a l’ordenació dels grups prioritaris”. És un orde, afegeix, del qual “no ens podem eixir” i que està detallat pas a pas en el document.

També et pot interessar

stats