L'Ajuntament de València, en risc moderat d'incomplir l'objectiu d'estabilitat

L'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal ha publicat l'informe sobre els pressupostos inicials de les corporacions locals per a 2018.

Façana de l'Ajuntament de València
Façana de l'Ajuntament de València

L'Ajuntament de València té un risc moderat d'incomplir enguany l'objectiu d'estabilitat, segons l'informe sobre els pressupostos inicials per a 2018 de les corporacions locals, que ha presentat hui l'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIReF).

Segons aquest estudi, Barcelona i Bilbao també presenten un risc moderat, mentre que les corporacions de Madrid i Palma de Mallorca tenen un risc alt.

L'AIReF ha explicat que el risc d'incompliment no rau en l'obtenció d'un saldo negatiu, sinó en les "dificultats per aconseguir el superàvit necessari per a complir la regla de despesa", i en aquestes corporacions la situació és "tan ajustada" que "qualsevol mínima variació" suposaria un incompliment.

No obstant això i amb caràcter general, aquesta entitat ha estimat que 21 grans corporacions locals preveuen aconseguir al llarg del 2018 un superàvit de 2.179 milions d'euros, gairebé 300 milions més que l'any passat.

A més d'això, aquest òrgan de vigilància de les previsions econòmiques de l'Estat ha fet el seguiment d'ajuntaments més menuts i ha advertit que 18 tenen "clars problemes de sostenibilitat a mitjà i llarg termini", perquè manifesten ràtios de deute per damunt del 200 per cent dels ingressos corrents. Entre d'altres, l'Ajuntament de Gandia, en risc alt.

En l'informe, l'AIReF ha advertit que no complir els objectius marcats en els plans econòmics financers posa en risc el compliment de la regla de despesa i ha formulat diverses recomanacions entre les quals hi ha l'aplicació de "mecanismes correctius" per a les corporacions locals que no actuen conforme a les seues competències.

També et pot interessar

stats