L'Ajuntament de València es personarà en la causa oberta pel frau de l'EMT

La junta de govern local deixa la porta oberta a demandar a CaixaBank.

Flota de l'EMT a les cotxeres de València, en una imatge d'arxiu
Flota de l'EMT a les cotxeres de València, en una imatge d'arxiu / Europa Press

La junta de govern local de l'Ajuntament de València ha aprovat iniciar els tràmits perquè el consistori es persone en la causa judicial oberta en el jutjat d'Instrucció número 18 arran del frau de més de quatre milions d'euros comés en l'Empresa Municipal de Transports (EMT) i en què es troba investigada l'única treballadora acomiadada. 

El vicealcalde Sergi Campillo ha indicat que el consistori vol emprendre "accions de defensa" amb l'objectiu de "recuperar fins a l'últim cèntim d'aquesta estafa contra l'EMT i l'Ajuntament". La finalitat és intentar no perdre aquests diners i poder destinar-lo a "continuar el procés de modernització" en l'empresa pública. 

Per la seua banda, Sandra Gómez ha posat en relleu que el consistori de la capital valenciana "serà part legitimada per a personar-se com a acció civil" però, a més, ara els seus serveis jurídics treballaran perquè l'Ajuntament estiga personat en la causa com una part més.

No descarten demandar a CaixaBank

Quant a la possibilitat que l'Ajuntament exercisca algun tipus d'acció legal contra CaixaBank, un dels bancs a través dels quals es va transferir els diners defraudats, la vicealcaldessa ha explicat que seran "respectuosos amb els procediments oberts". En tot cas, ha subratllat que l'Ajuntament "està legitimat per a emprendre qualsevol acció contra qualsevol de les parts".

També et pot interessar

stats