L’Ajuntament de València es personarà en el cas Trasgos

La UDEF assenyala que l'empresa va facturar al consistori 2,8 milions d’euros de manera irregular quan governava el PP.

L'alcalde de València, Joan Ribó, en una imatge d'arxiu
L'alcalde de València, Joan Ribó, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha anunciat aquest divendres que l’Ajuntament de València es personarà en el cas Trasgos, que investiga un entramat empresarial que va treballar per al PP durant la campanya electoral de 2011 i en altres serveis, i va facturar al consistori prop de tres milions d’euros de manera irregular.

Segons un informe policial, elaborat per la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF), entre 1999 i 2013, Trasgos Comunicación SL i tres empreses més vinculades a aquesta, van facturar 2,8 milions d’euros amb “mètodes irregulars de contractació”, com ara fraccionament de contractes, criteris de selecció majoritàriament subjectius i no objectius, i per la via d’urgència sense justificar.

La investigació a Trasgos es va iniciar el 2014 arran d'una denúncia presentada pel mateix Ribó, en aquell moment portaveu del grup municipal Compromís a l’Ajuntament de València, i a hores d’ara es troba en mans del jutjat d’instrucció número 20 de la ciutat.

La UDEF, a requeriment del jutge, ha entregat l’informe policial que desvela les actuacions presumptament il·lícites de Trasgos i que han motivat la decisió de l’alcalde de València, que com a part denunciant ha tingut accés als resultats de la investigació, de personar-se en el cas.

Joan Ribó ha recordat que la UDEF va demanar informació sobre contractes a l’ajuntament en diverses ocasions i que, a més de la campanya electoral del PP el 2011, Trasgos també va fer els congressos dels populars de la ciutat i altres esdeveniments com la Japan Week. A més, va facturar un milió i mig d’euros a la Fundació Esportiva Municipal i al Servei Municipal Esports.

L'alcalde ha destacat “que la persona que és actualment secretari del Grup Municipal Popular és la mateixa que estava al capdavant de la Regidoria d'Esports i de la Fundació Esportiva Municipal quan es van formalitzar alguns d'aquests contractes”, per la qual cosa “es manté la vinculació entre l'anterior grup del PP a l'Ajuntament i el grup actual”, ha afirmat.

Davant tot això, “el primer que farem és demanar a l'Ajuntament que es persone, atés que, presumptament, hi ha hagut diners de tots els valencians i les valencianes que s'ha anat a finançar il·legalment el Partit Popular; i ens sembla molt important que la part perjudicada estiga personada en el cas”, ha assegurat Ribó.

També et pot interessar

stats