L’Ajuntament de València eixirà del pla d’ajust abans que acabe l’any

El consistori en saldarà els deutes quan pague els 29,6 milions d’euros pendents pels crèdits sol·licitats a partir d’aquest pla.

En el ple de setembre s’aprovarà una modificació pressupostària per a incloure els 29,6 milions d’euros que queden per pagar del pla
En el ple de setembre s’aprovarà una modificació pressupostària per a incloure els 29,6 milions d’euros que queden per pagar del pla / Europa Press

L’Ajuntament de València eixirà, abans que finalitze el 2018, del pla d’ajust imposat en 2012 pel Ministeri d’Hisenda a les administracions locals. Ho farà mitjançant una modificació pressupostària que s’aprovarà en el ple ordinari de setembre, i de manera anticipada, quan pague els 29,6 milions d’euros pendents pels crèdits sol·licitats a partir d’aquest pla.

L’alcalde de la ciutat, Joan Ribó, ha destacat que el pla d’ajust tenia vigència fins a 2022 i ha valorat els avantatges d’eixir d’aquest “encossetament” i de fer-ho abans del que estava previst per a poder destinar recursos municipals a “necessitats” de la ciutat i dels seus veïns.

Ribó ha explicat que és “una bona notícia” i que en el ple d’aquest mes s’aprovarà una modificació pressupostària per a incloure-hi els 29,6 milions d’euros que queden per pagar del pla.

L’alcalde ha detallat que aquests recursos seran hàbils 40 dies després de l’aprovació, de manera que el 10 de novembre es pagaran tots els deutes del pla d’Ajust, al mateix temps que ha subratllat que els pressupostos municipals de 2019 ja estaran lliures del pla d’ajust.

També et pot interessar

stats