L'Ajuntament de València denunciarà per delictes d'odi l'autobús d'Hazte Oír

L'alcalde Joan Ribó diu que prendrà "totes les mesures" perquè no circule per la ciutat, i la delegació del govern durà el cas a la fiscalia.

L'autobús d'Hazte Oír ja ha arribat a València

"Prendrem totes les mesures al nostre abast legalment permeses per a impedir que el bus d'Hazte Oír puga difondre els seus missatges". Així de contundent s'ha expressat l'alcalde de València, Joan Ribó, sobre la possibilitat que el bus de l'associació circule per la ciutat. De fet, ha arribat aquesta mateixa vesprada. 

"És una obligació que tenim sempre, i especialment en aquesta setmana, que és la del 8 de març", ha indicat Ribó, que ha afegit que l'Ajuntament ja ha parlat amb els serveis jurídics en aquesta direcció i que es prendran totes les mesures que facen falta. Així mateix, Ribó ha explicat que si Espanya va ser l'any passat capital mundial del feminisme, enguany València també es convertirà en epicentre d'aquest moviment, perquè les dones "deixen de ser la meitat de la societat oprimida sense possibilitat d'arribar als llocs més importants".

Per la seua banda, la regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, ha assenyalat que el bus està vulnerant l'ordenança de publicitat i que "no està autoritzat per a circular per València". Així mateix, ha indicat que el vehicle conté un missatge "inacceptable" a l'Espanya del segle XXI i que "podria ser denunciat per un delicte d'odi", per a concloure que a València "no són benvinguts els que promouen l'odi".

L'autobús ja va circular per Barcelona durant quatre hores, a pesar de la petició de la fiscalia d'immobilitzar el vehicle per delictes d'odi, ja que el jutjat va decidir desestimar la petició, a pesar de considerar els missatges "repugnants". El bus empra la imatge de Hitler i el missatge #StopFeminazis per a qüestionar la violència de gènere. En el seu compte de Twitter, el president de l'associació assenyala que l'objectiu és "denunciar el feminisme supremacista i demanar que es deroguen les lleis de gènere". 

Delegació de govern durà a la fiscalia l'arribada del bus

La delegació del govern espanyol a la Comunitat Valenciana està també preparada per a l'arribada a València del bus de l'entitat ultradretana. Segons ha confirmat, traslladarà el cas a la fiscalia per si el contingut de les consignes que du impreses són constitutives d'un delicte d'odi. També hi haurà un dispositiu format per les forces i cossos de seguretat de l'Estat i per la Policia Local de València, amb l'objectiu de previndre possibles incidents. 

També et pot interessar

stats