L'Ajuntament de València aprova el pressupost de 2020

Els comptes del consistori aconsegueixen els vots a favor dels grups del govern del Rialto i el rebuig de PP, Ciutadans i Vox.

L\'Ajuntament de València aprova el pressupost de 2020
L'Ajuntament de València aprova el pressupost de 2020
19 de desembre 2019 - 16:32

L'Ajuntament de València ha aprovat els pressupostos de 2020 que han arribat als 898,4 milions d'euros en el cas del pressupost general del consistori i més de mil milions en el cas del pressupost consolidat en el qual s'inclouen els organismes autònoms i les empreses municipals.

L'aprovació ha comptat amb el suport dels dos grups que conformen el govern del Rialto, Compromís i PSPV, i el rebuig dels tres grups de l'oposició, PP, Ciutadans i Vox, que han censurat "la pujada d'impostos", que el percentatge d'inversions siga "baix", així com que aquesta situació faça que la ciutat siga "menys atractiva per a les inversions alienes".

El Grup Popular, a més, ha volgut destacar que es tracta d'uns pressupostos "antisocials i antiecologistes" i ha ressaltat que els membres de l'executiu local estan "barallats pels alcaldes pedanis, l'EMT i el port" però "units per la pujada d'impostos".

D'altra banda, l'alcalde de València, Joan Ribó, ha considerat que es tracta de "la ciutat que menys impostos té" i ha demanat als grups de l'oposició que "facen una anàlisi", ja que, es tracta del pressupost "més alt de la història" de l'Ajuntament.

Ribó ha destacat el grau d'execució dels pressupostos, dels que ha assegurat que, enguany ha sigut del 77,05% amb uns 62,4 milions d'euros d'inversions, unes dades que no es van complir mai amb els governs del PP.

També et pot interessar

stats