L'Ajuntament de València aprova el pla del port-Natzaret

L'actuació inclourà la construcció del parc de desembocadura o la ciutat esportiva del Llevant UE.

Pla especial de Natzaret
Pla especial de Natzaret

El ple de l'Ajuntament de València aprova aquest dijous el pla del port-Natzaret, un projecte que pretén connectar la ciutat amb el recinte portuari i construir el parc de desembocadura o una zona esportiva on s'ubicarà la ciutat esportiva del Llevant UE, entre altres intervencions urbanístiques.

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha explicat que l'acord permetrà la reurbanització d’aquesta zona de la ciutat, "un fet que suposa un desagravi pel veïnat d’este barri, que fa anys va perdre la platja i ara recupera un gran parc natural i una gran zona esportiva".

L'Ajuntament i el port de València treballen des de fa anys a recuperar els terrenys municipals afectats per aquest pla: al 2017 es va arribar a un acord i el 2019 es va signar un conveni. El consistori destaca que la zona esportiva que es construirà "donarà molta vida al barri" i també la dimensió del parc de desembocadura, "un dels més importants de la ciutat". Aquesta actuació es durà a terme amb una perspectiva de ciutat verda, més habitable i pensada per a la ciutadania, i amb els grans objectius de desenvolupament sostenible que planteja l'ONU.

Per la seua banda, la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, també ha defensat que s'ha negociat que la circulació passe per dins del barri, i protegir el corredor verd i sense afecció per a l'horta protegida que queda en aquesta zona. Ribó destaca que "tot aquest treball s'ha desenvolupat amb el diàleg i el consens de les entitats veïnals".

També et pot interessar

stats