L'Ajuntament d'Oriola no recorrerà contra la sentència del cas Brugal, però la Fiscalia no ho descarta

S'ha absolt els 34 acusats en la investigació de la contracta del fem d'Oriola perquè les escoltes telefòniques s'han declarat nul·les.

L'empresari Ángel Fenoll (dreta), principal implicat del cas Brugal, a les portes del jutjat aquest dimecres
L'empresari Ángel Fenoll (dreta), principal implicat del cas Brugal, a les portes del jutjat aquest dimecres / À Punt NTC

L'Ajuntament d'Oriola, una de les parts acusatòries del cas Brugal, no pensa recórrer contra la sentència, però la Fiscalia no ho descarta encara. Després de fer-se pública la sentència absolutòria de les 34 persones processades, les parts personades en la causa tenen cinc dies per a presentar un recurs.

L'alcalde d'Oriola, Emilio Bascuñana, ha dit que la sentència és prou clara i extensa i creu que l'ajuntament no hi recorrerà. Per contra, la Fiscalia podria presentar recurs de cassació davant del Tribunal Suprem que hauria de revisar aquest macrojuí.

La sentència ha absolt els 34 acusats en la investigació de la contracta del fem d'Oriola perquè les escoltes telefòniques s'han declarat nul·les. Un fet que podria influir en el juí als exalcaldes d'Alacant, els populars Luis Díaz Alperi i Sonia Castedo, perquè bona part de l'acusació es basa en les mateixes converses telefòniques anul·lades pel tribunal. Aquestes escoltes van ser autoritzades per diversos jutges.

El juí a Díaz Alperi i Sonia Castedo començarà el pròxim dia 30 i continuarà al setembre. Estan acusats d'acceptar regals i viatges pagats del promotor Enrique Ortiz a canvi de modificar a favor seu el pla general d'ordenació urbana d'Alacant.

Els advocats dubten sobre la resta de peces després d'anul·lar les escoltes

Els advocats de les diferents peces del cas Brugal que queden pendents de juí veuen difícil que acaben en condemna després que la secció setena de l'Audiència d'Alacant haja declarat nul·les les escoltes que van motivar la incoació de la causa. Segons l'opinió dels lletrats, aquestes causes, “si no estan mortes, estan en coma”.

Els advocats de l'empresari Ángel Fenoll, un dels acusats absolts en la causa d'Oriola, sostenen que aquesta nul·litat afecta totes les peces separades, atés que concerneix l'acte “d'iniciació del procediment”. Així, la peça separada pel pla zonal del Baix Segura es jutjarà en la mateixa secció setena que ha declarat la nul·litat de les escoltes. D'altra banda, el cas de Calp hauria d'haver començat el 28 d'abril en la secció segona de l'Audiència, però el coronavirus n'ha motivat l'ajornament fins al gener del 2021.

També et pot interessar

stats