L'Ajuntament d'Elx aprova un pla per a reduir en un 50% les emissions i la despesa energètica el 2030

La regidora de Medi Ambient assegura que actualment el 80% de les emissions contaminants procedeixen de l'ús del transport privat

Ple de l'Ajuntament d'Elx, aquest dilluns
Ple de l'Ajuntament d'Elx, aquest dilluns / Ajuntament d'Elx

Més carrils bici, ampliar la zona de vianants a la ciutat, corredors verds en algunes partides rurals i completar el sistema de sendes del Palmerar per a pacificar el trànsit al voltant del patrimoni de la humanitat o un impuls al transport públic. Aquestes són algunes de les mesures concretes previstes dins del Pla de Mobilitat Sostenible aprovat aquest dilluns per l'Ajuntament d'Elx (Baix Vinalopó). L'estratègia pretén reduir el 2023 fins a un 50% les emissions i la factura energètica i ha tirat avant amb els vots a favor del PSPV-PSOE i de Compromís. Elx és la tercera ciutat més poblada de la Comunitat Valenciana, amb 234.205 habitants, segons les últimes dades oficials (corresponents al 2021).

"La ciutat ha sigut dissenyada per al transport privat. I, ara, més del 80% de les emissions contaminants provenen de l’ús de vehicles particulars, amb conseqüències directes de salut dels il·licitans", ha manifestat la regidora de Medi Ambient, Esther Díez. La regidora ha assegurat que actualment el 80% de les emissions contaminants procedeixen de l'ús del transport privat, un factor que impacta de ple en la salut dels ciutadans d'Elx.

La regidora ha detallat alguns aspectes d'aquesta estratègia. I ha recordat que l’anell interior ciclista està a hores d'ara en execució. També ha remarcat que l'Ajuntament disposa d'un estudi específic, gràcies als fons europeus Next Generation, per a millorar la cobertura del sistema d’autobusos urbans amb l’augment de les freqüències de pas, acurtant les línies, l’ús de vies ràpides i carrils bus, l’increment de la velocitat comercial i la creació de noves línies.

També et pot interessar

stats