L’Ajuntament d’Alcoi es personarà com a acusació particular contra Eduardo Zaplana en el cas Erial

Després de conéixer que la justícia investiga la possible connexió del cas amb el presumpte frau de la urbanització fallida de Serelles.

Una imatge de la urbanització fallida de Serelles, als peus de la Serra de Mariola, Alcoi.
Una imatge de la urbanització fallida de Serelles, als peus de la Serra de Mariola, Alcoi.

L’Ajuntament d’Alcoi es personarà com a acusació particular en la causa oberta contra l’expresident de la Generalitat i exministre de Treball, Eduardo Zaplana, per l’anomenat cas Erial.

Tot després de les últimes informacions que estableixen una connexió entre este cas de corrupció i el projecte urbanístic de la urbanització Serelles, alçada als peus de la Serra de Mariola.

En esta urbanització, l’empresa adjudicatària, Luxender, volia contruir 1.500 habitatges. El projecte va ser reduït per la Conselleria de Medi ambient a 500 per l'impacte ambiental que podia originar. 

Ara esta urbanització està sota la lupa de la justícia perquè, més enllà de la fallida econòmica, que va deixar el pla a mitges i molts habitatges per acabar de construir, s’investiga si l’expresident de la Generalitat va cobrar comissions il·legals per l’adjudicació del projecte.

L’alcalde d’Alcoi, Antoni Francés, ha explicat a À Punt Noticies que l’Ajuntament vol arribar al fons de l’assumpte i determinar si hi va haver enriquiment il·lícit a costa dels diners dels alcoians.

Assegura Francés que "les infomacions periodístiques del cas Erial són molt preocupants perquè indiquen que la urbanització de Serelles, a Alcoi, aprovada per l'anterior govern del Partit Popular, a més de ser un despropòsit urbanístic per l'impacte ambiental i una fallida econòmica podria formar part d'una xarxa de corrupció política"

La fallida de l’empresa adjudicatària va obligar l'Ajuntament d'Alcoi a fer-se càrrec de la finalització de les obres d'urbanització, unes despeses que valora en més d'un milió i mig d'euros.

Per això, els serveis jurídics de l'Ajuntament estudien, cas que es demostre que hi hagué enriquiment il·lícit, la possibilitat de demanar una indemnització per danys i perjudicis per tal de tractar de recuperar els diners dels alcoians.  Conclou Francés: "volem que, en la mesura del que siga possible, Alcoi recupere els diners que ens ha costat la desastrossa gestió urbanística del Partit Popular". 

També et pot interessar

stats