L'Ajuntament d'Alacant reclama a la Generalitat que agilite les ajudes destinades a la renda valenciana d'inclusió

Segons el consistori, la Conselleria manté bloquejats més de 1.000 expedients de famílies de la ciutat.

Protestes pels retads en el pagament de la renda valenciana d'inclusió
Protestes pels retads en el pagament de la renda valenciana d'inclusió / À Punt NTC.

Les portaveus del PP a l'Ajuntament d'Alacant, Mari Carmen de España, i de Ciutadans, Mari Carmen Sánchez, han firmat una declaració institucional en què s'insta la Generalitat a resoldre "de manera urgent els 1.140 expedients que té bloquejats" corresponents a les ajudes destinades a la renda valenciana d'inclusió.

Segons apunten des del consistori, la Conselleria d'Igualtat i Polítiques inclusives ha de resoldre sobre la concessió de la renda de garantia en un termini màxim de tres mesos des de l'entrada de la sol·licitud d'un informe. Per això, Sánchez i de España, de manera conjunta, sol·liciten a la Generalitat que complisca el termini de resolució i pagament.

La Generalitat va derivar als ajuntaments, l'abril de 2018, la gestió administrativa d'aquests expedients. L'Ajuntament d'Alacant ha tramitat 3.477 sol·licituds, ha entrevistat els demandants i ha elaborat els corresponents informes, que s’han remés a la Conselleria, indica el consistori.

Situacions dramàtiques

Davant d'aquesta situació, Marea Roja i altres plataformes d'Alacant fa mesos que es manifesten en busca d'una solució. Un dels membres, Fernando Patón, assenyala que "la principal causa dels retards és que la tramitació de l'Ajuntament sol tardar deu, onze o dotze mesos".

Patón ha explicat en el '20 h NTC' que les persones que sol·liciten la renda viuen "situacions dramàtiques, en algunes d'elles, a punt de patir un desnonament". Així, ha recordat que Alacant és la segona capital de província amb un major índex de pobresa.

També et pot interessar

stats