L’Ajuntament de Benissa esborra els colors de la bandera LGTBIQ d’uns bancs cèntrics

Reiniciem Benissa, en l'oposició, ha demanat a l'equip de govern encapçalat pel PP que rectifique

Imatge d'arxiu dels bancs que es van pintar amb motiu de l'Orgull LGTBIQ+ el 2017
Imatge d'arxiu dels bancs que es van pintar amb motiu de l'Orgull LGTBIQ+ el 2017 / Reiniciem Benissa

La plataforma ciutadana Reiniciem Benissa ha denunciat que l’Ajuntament ha esborrat els colors de la bandera arc iris de dos bancs ubicats al centre del poble. 

 

Aquests elements de mobiliari públic els va pintar la xicalla que participava en l’escola municipal d’estiu del  2017 amb motiu del 28 de juny, dia de l’Orgull LGTBIQ+, durant el govern de Reiniciem Benissa. 

 

L’exregidora d’Igualtat i actual membre de l’oposició, Belén Ivars, ha explicat a À Punt NTC que l’acció va tindre una bona acollida per part del veïnat i que cap grup polític en el consistori s'hi va oposar. 

 

Ara, cinc anys més tard, l’equip de govern de la coalició formada pel Partit Popular i la formació local Ciutadans de Benissa ha decidit pintar-los de blau amb l'argument que es tracta d’una decisió tècnica.

Ivars, però, assegura que el consistori no ha interpretat de manera correcta la normativa i ha demanat un informe tècnic que encara esperen. La plataforma progressista i valencianista considera que s’ha pres una decisió política i demana a l’Ajuntament que rectifique. 

 

“Benissa és diversa i és important que aquests colors siguen visibles als espais públics”, han defensat en les xarxes socials. 

També et pot interessar

stats