L'Ajuntament de Benidorm rebutja la taxa turística per unanimitat

El PSOE intenta, sense èxit, impulsar una moció perquè els ajuntaments puguen decidir si apliquen la càrrega.

VÍDEO | L\'Ajuntament de Benidorm rebutja la taxa turística per unanimitat

El govern municipal de Benidorm, a la Marina Baixa, ha aprovat per unanimitat aquest dilluns una moció de rebuig de la taxa turística amb els vots del PP, el PSPV i Ciutadans.

Segons la portaveu de l’executiu local del PP, Lourdes Caselles, la taxa “no deixa de ser un nou impost que grava els allotjaments turístics legalment establits” i que “afectaria negativament la competitivitat d’una indústria que genera el 13% del PIB i el 14% de la faena de la Comunitat Valenciana”.

El consistori ha aprovat, a més, demanar a la Generalitat que convoque el Consell Turístic per a abordar aquesta polèmica qüestió i consensuar amb el sector totes les decisions.

El grup socialista, en minoria a l'oposició, ha presentat una esmena que no ha prosperat i que pretenia atorgar als ajuntaments la capacitat de tindre l'última paraula per a decidir la possible implantació de la càrrega. 

Moció contra els trilers

A banda de la possible aplicació d’una taxa turística, el plenari ha aprovat per via d’urgència una moció per a demanar al govern canvis en el Codi Penal que els permeta actuar legalment contra els trilers. En la moció s’assenyala que, des que en els anys 70 es va assentar a la ciutat el joc del trile, no s’ha trobat una solució al problema, en què tot aquell que aposta sempre acaba perdent. 

Els grups municipals de Benidorm han demanat mesures jurídiques eficaces per a erradicar aquesta activitat fraudulenta que, segons afirmen, danya la imatge de la ciutat.  

També et pot interessar

stats