L'Ajuntament de Barcelona denunciarà participants en un acte de Vox per delictes d'odi

Els Mossos d'Esquadra investiguen una vintena de persones que han onejat una bandera d'un grup neonazi i han fet salutacions feixistes.

Manifestants fent una salutació feixista i amb una bandera d'un grup neonazi.
Manifestants fent una salutació feixista i amb una bandera d'un grup neonazi. / Nacho Doce (Efe)

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha anunciat aquest diumenge que el consistori denunciarà davant la Fiscalia de Delictes d'Odi una vintena de persones que, en acabar un acte organitzat per Vox a la ciutat comtal, han fet salutacions feixistes i han onejat una bandera d'un grup neonazi.

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha informat que els Mossos d'Esquadra estan recopilant informació sobre les actuacions dels manifestants i traslladaran un informe a la Fiscalia per si són constitutives de delicte. Sàmper ha comunicat a les xarxes socials que les institucions democràtiques no poden "deixar el mínim espai" a l'apologia del feixisme, que sobrepassa la llibertat d'expressió.

La policia autonòmica catalana ha detingut dues persones que, per orde judicial, tenen suspés el dret a assistir a reunions i concentracions polítiques.

La CUP ha criticat que la Constitució espanyola "blinda l'extrema dreta", que afirmen que gaudeix d'impunitat per a exhibir símbols feixistes. La formació anticapitalista també ha criticat que els mossos "defensen el dret a la protesta" de la ultradreta i "persegueixen" els moviments socials i populars.

També et pot interessar

stats