L’aïllament dels agressors i la intervenció en l’educació, les claus del Consell per a lluitar contra la violència masclista

La vicepresidenta Mónica Oltra afirma que “qui està fora del pacte valencià contra la violència masclista està fora de la democràcia”.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, en la manifestació d'aquesta vesprada a València
El president de la Generalitat, Ximo Puig, en la manifestació d'aquesta vesprada a València / À Punt Mèdia

Bona part del Consell ha eixit aquesta vesprada als carrers valencians per a mostrar el seu ferm rebuig a la violència masclista i “per a demostrar que els que actuen contra les dones, actuen contra tota la societat”, com afirmava el president de la Generalitat, Ximo Puig. El cap del Consell ha indicat que “una societat decent aïlla els violents que trenquen la convivència matant dones i abusant d’una suposada supremacia”.  

En la manifestació de València, la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha afirmat que la lluita contra la violència masclista és “una prioritat” per al Consell i, malgrat admetre que cal perfeccionar la coordinació de les administracions públiques per a protegir a les víctimes i evitar nous assassinats, ha insistit en la importància de comptar amb uns professionals formats i abordar el problema de la violència de gènere des de l’àmbit educatiu.

Previndre el problema entre els joves

En aquest sentit, ha apuntat que la formació “és la millor ferramenta per a fer front a la violència de gènere, perquè aporta coneixements als professionals, però sobretot sensibilitat per a fer costat a les víctimes”. Segons Bravo, també és fonamental intervindre en aquesta xacra social des de l’àmbit educatiu, perquè “serà la manera d’evitar que els models masclistes es reproduïsquen en les generacions més joves”. 

La consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha afirmat, mentre participava en la marxa de rebuig a la violència masclista que ha recorregut València, que manifestacions com aquesta demostren “la unitat de la societat davant del masclisme”. A més, la també vicepresidenta del Consell s’ha mostrat contundent amb els partits que neguen la problemàtica de la violència masclista: “Hi ha unitat de les forces polítiques democràtiques, però qui està fora del pacte valencià contra la violència masclista està fora de la democràcia”. 

També et pot interessar

stats