L'Agència Valenciana Antifrau protegeix 19 persones que han denunciat casos de corrupció

L'entitat manté oberts 300 expedients per possibles fraus i irregularitats.

VÍDEO | L\'Agència Valenciana Antifrau protegeix 19 persones que han denunciat casos de corrupció

L'Agència Valenciana Antifrau protegeix en l'actualitat 19 persones, la majoria funcionaris, que han denunciat casos de corrupció 

Ho ha avançat el director de l'entitat, Joan Llinares, abans de comparéixer a les Corts per a explicar el funcionament en l'exercici 2018 de l'entitat que, segons ha explicat, manté obertes 300 investigacions per presumptes fraus i irregularitats. Uns expedients que, segons ha advertit Llinares, no sempre prosperen, però que ofereixen "una via de tranquil·litat" als funcionaris "quan detecten que els corresponen fer coses que podrien no ser legals".  

El director de l'agència ha destacat la capacitat de la Generalitat per a avançar-se amb aquesta entitat a les exigències de la Unió Europea en democràtica. En aquest sentit, ha recordat que a l'octubre la Comissió activarà una directiva que dona dos anys als estats membres per a desenvolupar organismes com el que ja es troba en funcionament a la Comunitat Valenciana i que, per exemple, no hi ha un equivalen d'àmbit estatal.

Llinares també ha valorat el treball fet en el línies estratègiques de l'agència, entre les quals ha assenyalat la prevenció del frau, la formació, l'anàlisi i la investigació de denúncies, i l'acció jurídica de l'agència per millorar normes i protegir les persones denunciants.

També et pot interessar

stats