L'Agència Antifrau protegeix una funcionària de Torrevella per denunciar presumptes irregularitats en l’Ajuntament

L’objectiu és que no patisca represàlies ni siga desacreditada. L’Agència protegeix 26 funcionaris i funcionàries més per les mateixes raons

L'Agència Valenciana Antifrau protegeix la secretària municipal de l'Ajuntament de Torrevella / À Punt NTC

L'Agència Valenciana Antifrau ha donat protecció a la secretària municipal de l'Ajuntament de Torrevella per garantir que no patisca represàlies ni siga desacreditada després d'haver informat de possibles irregularitats en l'adjudicació de la gestió de l'aigua i el fem. 

Entre les funcions d’aquesta funcionària, que és secretària municipal de Torrevella durant 30 anys, està la d'informar al ple sobre les actuacions de l'equip de govern, i en els últims mesos ha presentat dos informes sobre possibles irregularitats en la licitació del fem i el tractament de l'aigua potable. Per a evitar que siga represaliada o desacreditada, l'Agència Valenciana Antifrau s’ha vist obligada a donar-li protecció.

Teresa Clemente, directora d'afers jurídics de l'Agència Valenciana Antifrau, ha explicat a À Punt NTC que han decidit procedir així perquè és molt habitual que, quan algú denuncia un possible frau, la persona o persones denunciades l’assetgen i tracten de desacreditar-la o perjudicar-la. 

L’oposició en l'Ajuntament denuncia que, malgrat no haver-la apartada de les funcions de manera oficial, el govern local ha reduït les tasques de la funcionària en qüestió i li han llevat competències. Andrés Navarro, portaveu del Grup Socialista, afirma que l’equip de govern està contractant algunes figures que abans no existeixen, mentre que el portaveu del Grup Municipal Els Verds, Israel Muñoz, assegura que estan “anant contra ella” per haver parlat.

Actualment, la pionera Agència Valenciana Antifrau dona protecció a 27 funcionaris i funcionàries, que han informat sobre possibles irregularitats en els ajuntaments respectius, la majoria a la província d’Alacant.

També et pot interessar

stats