L'aeroport de València, premiat com el millor d'Europa en la categoria de cinc a deu milions de passatgers

El Consell Internacional d'Aeroports reconeix l'excel·lència de l'aeròdrom valencià en àrees com ara instal·lacions, servei a la clientela o seguretat

El director de l'aeroport de València arreplega el guardó d'ACI
El director de l'aeroport de València arreplega el guardó d'ACI / Europa Press

L'aeroport de València ha sigut proclamat el millor aeroport d'Europa en la categoria de cinc a deu milions de passatgers en l'edició número 32 dels premis ACI Europa 2022, celebrada anit a Roma i que lliura anualment el Consell Internacional d'Aeroports (ACI).

El guardó, arreplegat pel director de l'aeroport, Joaquín Rodríguez, s'ha concedit en el marc de l'assemblea general d'ACI Europa celebrada aquests dies. Reconeix l'excel·lència i assoliments en l'aeroport valencià en una gamma d'àrees, entre les quals es troben: instal·lacions, servei a la clientela (passatgers i companyies aèries), seguretat, consciència ambiental, operacions, retail i relacions externes i institucionals, segons ha precisat l'aeròdrom.

El jurat ha valorat també la notable actuació davant les mesures sanitàries implantades per Aena en tota la xarxa d'aeroports contra la covid-19, l'operativa de trànsit de càrrega i vols sanitaris durant la pandèmia. Així mateix, destaquen el treball conjunt de l'aeroport de València amb BP per a promoure la producció de combustible sostenible. I a més, han remarcat la contínua inversió en millores en la qualitat del servei, com és el nou sistema automàtic de control de fronteres.

El comité decisor estava format per representants de la Comissió Europea, Eurocontrol, l'Empresa Conjunta d'Investigació 3 ATM del Cel Únic Europeu (SESAR Joint Undertaking, en anglés), el Fòrum Internacional del Transport i la Conferència Europea d'Aviació Civil.

ACI Europa és la regió europea d'ACI, l'única associació d'operadors aeroportuaris del món i que representa els interessos de 500 aeroports de 55 països europeus. Mouen el 90% del trànsit aeri comercial d'Europa.

També et pot interessar

stats