L'Advocacia de l'Estat frena la condonació del deute de la Marina per decret

La condonació es va anunciar el desembre passat i es va incloure en els PGE que finalment no es van aprovar.

VÍDEO | L\'Advocacia de l\'Estat frena la condonació del deute de la Marina per decret

L'Advocacia de l'Estat ha frenat la condonació del deute de la Marina de València per via decret perquè “no té clar que siga la fórmula ideal per a aquest tipus de mesures”.

La condonació del deute es va anunciar el desembre passat i es va incloure en els Pressupostos Generals de l'Estat que finalment no es van aprovar.

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha considerat “gravíssim” que el Govern d'Espanya no haja aprovat un decret llei pel qual es condone el deute amb l'ICO. 

Així, Ribó ha assegurat que el president de l’executiu central, Pedro Sánchez, “no està complint amb els valencians”, encara que “s'havia compromés igual que altres governs es van comprometre amb Barcelona, Saragossa o Sevilla a condonar els deutes d'esdeveniments semblants”.

La portaveu dels socialistes a la ciutat i candidata a l'alcaldia, Sandra Gómez, ha considerat que l'existència d'aquest informe d'advocacia “demostra la voluntat” de l'executiu socialista de dur a terme aquesta operació.

Per això, Gómez ha ressaltat que “l'única via” perquè es puga condonar aquest deute que arrossega la Marina és que Pedro Sánchez “torne a ser president del govern”.

D’altra banda, la candidata popular a l'alcaldia, María José Català, ha considerat que aquest informe és una “presa de pèl” als valencians. 

L'Ajuntament de València arrossega un deute de més de 400 milions d'euros des del 2007 per les obres de la Copa de l'Amèrica. D'ells, 370 provenen d'un crèdit signat amb l'Institut de Crèdit Oficial, que són els que havien de ser condonats per l'Estat. Joan Ribó s'ha mostrat indignat per aquesta informació.

També et pot interessar

stats