L’Advocacia de l'Estat demana suspendre les euroordes contra Puigdemont i Comín

Aquesta posició és contrària a la Fiscalia, que va demanar mantindre les ordes nacionals i internacionals de detenció

L’Advocacia de l\'Estat demana suspendre les euroordes contra Puigdemont i Comín
L’Advocacia de l'Estat demana suspendre les euroordes contra Puigdemont i Comín

L'Advocacia de l'Estat ha demanat al Tribunal Suprem que se suspenga la tramitació de les euroordes contra Carles Puigdemont i Toni Comín. Així mateix, exigeix que sol·licite a la major brevetat al Parlament Europeu el suplicatori perquè els retiren la immunitat com a eurodiputats.

Aquesta és la resposta de l'Advocacia de l'Estat al jutge instructor del ‘procés’ Pablo Llarena, que va demanar a les parts que es pronunciaren sobre la situació de l'expresident de la Generalitat de Catalunya i de l'exconseller després que el Tribunal de Justícia de la UE va reconéixer la immunitat d'Oriol Junqueras com a europarlamentari.

Aquesta posició és en part contrària a la Fiscalia, que va demanar al jutge instructor de la causa del 'procés' que mantinguera les ordes nacionals i internacionals de detenció i la declaració de rebel·lia de l'expresident català i l'exconseller.

Encara que la defensa de Puigdemont va anunciar que la justícia belga havia suspés la tramitació de les euroordes, els serveis jurídics de l'Estat assenyalen que no hi ha hagut notificació formal de la resolució.

També et pot interessar

stats