L'Advocacia de la Generalitat reclama que s'amplie la investigació sobre la Fórmula 1

Demana que s’aclarisquen alguns aspectes que van quedar pendents després de l'informe de la Intervenció.

L\'Advocacia de la Generalitat reclama que s\'amplie la investigació sobre la Fórmula 1
L'Advocacia de la Generalitat reclama que s'amplie la investigació sobre la Fórmula 1

L'Advocacia de la Generalitat ha presentat un escrit davant del jutjat d'instrucció número 17 en què reclama que s'amplie la investigació sobre la construcció del circuit de Fórmula 1 de València per a aclarir alguns aspectes que, al seu parer, van quedar pendents després de l'informe de la Intervenció de la Generalitat.

Segons fonts coneixedores del cas, aquesta petició s'alinea amb el que va exposar la instructora del cas en els últims escrits i reclama diligències complementàries per a completar l'informe de la causa. En aquest escrit, l'interventor, en qualitat de perit judicial, va indicar que no disposava del criteri tècnic per a valorar els pressupostos base de licitació i els preus de determinats contractes per a la construcció del circuit, ni tampoc sobre les puntuacions assignades a cada oferta.

Per això, l'Advocacia de la Generalitat reclama ara que aquestes qüestions, orientades a determinar possibles desviacions econòmiques, siguen examinades pels mitjans tècnics que corresponguen. 

Aquesta petició de l'Advocacia, que exerceix l'acusació particular en aquesta causa, va en sentit oposat a la posició del fiscal, que recentment ha reclamat el sobreseïment de la causa per considerar que, en cas d'existir algun delicte en la tramitació per a la construcció del circuit, ja estaria prescrit.

La jutgessa instructora, en canvi, ha rebutjat aquesta tesi i advoca per continuar la investigació a l’expresident de la Generalitat Francisco Camps i altres ex-alts càrrecs del Consell. 

També et pot interessar

stats