L’Advocacia de la Generalitat demana 7 anys de presó i 17 d’inhabilitació absoluta contra Camps per la Fórmula 1

Estén la mateixa petició de penes a l’exconseller d’Infraestructures Mario Flores, un col·laborador i els responsables de l'ens GTP.

L’Advocacia de la Generalitat demana 7 anys de presó i 17 d’inhabilitació absoluta contra Camps per la Fórmula 1
L’Advocacia de la Generalitat demana 7 anys de presó i 17 d’inhabilitació absoluta contra Camps per la Fórmula 1

L’Advocacia de la Generalitat demana 7 anys de presó i 17 d'inhabilitació absoluta per a l’expresident de la Generalitat Francisco Camps per un presumpte delicte de prevaricació en la causa per presumptes irregularitats en la construcció del circuit urbà de Fórmula 1 a València. També acusa l'excap del Consell d'un altre delicte de tràfic d'influències pel qual li demana 9 mesos de presó i 4 anys d'inhabilitació més per a l’exercici de qualsevol càrrec públic.

El lletrat de la Generalitat estén la mateixa petició de penes a l’exconseller d’Infraestructures, Mario Flores, a l'exsecretari autonòmic d'Infraestructuress, Sánchez-Barcaiztegui, i a antics càrrecs públics, com Antonio Carbonell Pastor o César Cuesta García, que formaven part de Gestor de Transports i Ports (GTP), l'ens que es va encarregar de tramitar i pagar les obres del circuit. En total hi ha 14 investigats en aquesta peça.

Entre els acusats hi ha també els empresaris Rafael i Tomás Martínez Berna, que ja van ser condemnats per finançar les campanyes electorals del PP valencià en 2007 i 2008, i José Mayor Oreja, el germà de l'exministre del PP, per als quals demana una condemna de 3 anys i 6 mesos de presó, a més de 8 més d'inhabilitació absoluta. 

El procés judicial, en mans de l'Audiència de València

L’acusació té lloc després que la Fiscalia Anticorrupció haja demanat l’arxivament de la causa, en no observar cap delicte i considerar que, si n'hi haguera, estarien prescrits. Una posició que contradiu el criteri de la titular del jutjat d'instrucció número 17 de València, Carmen Gómez Mingo, que demana processar l'expresident. L'Audiència de València haurà de resoldre sobre el processament en els pròxims mesos.

Gómez Mingo entén que l'expresident de la Generalitat i les persones per ell "capitanejades" van participar en un procés "precipitat" i "al marge de la legalitat" perquè València acollira a l'estiu de 2008 el Primer Gran Premi de Fórmula 1.  La magistrada atribueix a Camps un pla per a disposar d'un circuit de bòlids per al seu "rèdit personal", en el qual va implicar empresaris, funcionaris, autoritats i personal de la Conselleria d'Infraestructures. Un projecte el qual va consumir 88,8 milions d'euros de l'erari públic entre 2007 i 2017, malgrat que l'aleshores president de la Generalitat va anunciar que tindria "cost zero".

També et pot interessar

stats