L'Advocacia General de l'Estat acusarà per malversació i sedició els independentistes catalans processats pel Suprem

Les penes sumarien un mínim de 14 anys de presó.

Hi ha 18 polítics independentistes processats, entre ells, Oriol Junqueras, actualment en presó
Hi ha 18 polítics independentistes processats, entre ells, Oriol Junqueras, actualment en presó / Europa Press

L'Advocacia General de l'Estat acusarà dels delictes de malversació i sedició els líders independentistes catalans processats pel Tribunal Suprem. Es tracta dels nou líders independentistes empresonats (Oriol Junqueras, Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva, Joaquim Forn, Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Dolors Bassa i Carme Forcadell) i de la resta de processats que estan en llibertat provisional, els exconsellers Meritxell Borràs, Santi Vila i Carles Mundó. En aquesta causa també hi ha els exmembres de la mesa del Parlament Anna Simó, Lluís Maria Corominas, Joan Josep Nuet, Ramona Barrufet i Lluís Guinó. 

Aquesta acusació, que s'ha d'oficilitzar demà, podria sumar un mínim de 14 anys de presó. L'Advocacia General de l’Estat exclou la rebel·lió de l'escrit de qualificació dels delictes i inclou la sedició, amb penes inferiors. El delicte de rebel·lió és el més greu del Codi Penal, i és el que la fiscalia ha mantingut durant tota la instrucció de la causa.

Amb l'exclusió d'aquest delicte, l'Advocacia General de l'Estat interpreta que en els fets que s'investiguen no hi va haver violència. 

També et pot interessar

stats