L'administrador d'una de les empreses d'Orange Market reconeix que va passar un pressupost inferior

Diu que les primeres estimacions eren de 2,5 milions, però RTVV en va pagar 7,5 per a la visita del papa.

Javier Arnuncio, durant el juí
Javier Arnuncio, durant el juí / À Punt NTC

A l'Audiència Nacional continuen els interrogatoris als acusats en el juí per la visita del papa a València el 2006. L'administrador d'Impacto Producciones, una de les empreses presumptament utilitzades per la trama Gürtel, a través d'Orange Market, la filial valenciana de la trama, per a contractar amb Radiotelevisió Valenciana (RTVV) les pantalles i la megafonia durant l'esdeveniment, ha reconegut que els primers pressupostos que va enviar eren de vora 2,5 milions d'euros. És una quantitat prou inferior als 7,5 milions que va pagar finalment l'ens públic a Teconsa, la presumpta empresa pantalla utilitzada per la Gürtel amb què es va contractar finalment el servei.

Durant l'interrogatori, la fiscal Anticorrupció intentava esbrinar si les empreses de la trama corrupta tenien pactat prèviament el contracte amb RTVV per a subministrar les pantalles als carrers de València. El ministeri públic creu que el pressupost es va unflar per a pagar 3,5 milions d'euros en comissions als líders de la Gürtel, Álvaro Pérez, el Bigotes, i Francisco Correa, i també a Pedro García, exdirector general de l'ens públic.

Aquest últim, de fet, queda ara com un dels principals acusats en el procediment judicial, després de la mort de l’expresident de les Corts i exvicepresident de la Generalitat Juan Cotino. Anticorrupció l'assenyala com a responsable del contracte d'RTVV amb Gürtel per a la visita del papa a València i creu que es va emportar mig milió d'euros amb la transacció.

Però Javier Arnuncio, administrador d'Impacto Producciones, ha negat rotundament haver unflat els preus: “Ningú m'ha demanat un sobrepreu ni una comissió. L'únic que han fet és collar-me fins a asfixiar-me”, ha assegurat davant el tribunal.

També et pot interessar

stats