L'acusació particular en el juí contra Rafael Blasco, pendent d'un possible acord amb la fiscalia

La coordinadora d'ONGD s'obri a valorar l'acord sempre que siga "exemplaritzant".

Captura de pantalla del Clan Blasco, el reportatge d'investigació sobre el cas cooperació
Captura de pantalla del Clan Blasco, el reportatge d'investigació sobre el cas cooperació

La coordinadora d'ONGD de la Comunitat Valenciana s'ha reafermat en la voluntat de mantindre l'acusació particular contra Rafael Blasco i els altres 21 acusats pel presumpte desviament d'almenys 4 milions d'euros destinats a la cooperació internacional. Ara bé, des de l'organització s'obrin a estudiar un possible acord de la fiscalia i l'advocacia de l'Estat amb els acusats per a evitar-los el juí, sempre i quan aquest siga "exemplaritzant". 

"Un acord que no implique la exemplarització de la justícia en les persones que han fet aquest presumpte desviament de fons no seria comprensible, no només per les organitzacions, sinó per la ciutadania valenciana", ha explicat el portaveu de la coordinadora, Carles Xavier López.

Si finalment no hi ha acord, dilluns començarà a la Ciutat de la Justícia el juí per la segona i tercera peça del cas Blasco. 

La Coordinadora d'ONGD, acusació particular en el cas, demana condemna per set delictes diferents, entre els quals hi ha els de pertinença a grup criminal, malversació de cabals públic i prevaricació.

I demanen penes d'entre 14 i 22 anys de presó per als principals acusats: Rafael Blasco, exconseller de cooperació; l'empresari Augusto Cèsar Taruroni; l'exdirector general de cooperació, Josep Maria Felip i el funcionari Marc Llinares. A més, els demanen 10 milions 600.000 euros entre multes, responsabilitat civil i danys morals.

També et pot interessar

stats